15mån och tappar mjölktänder?!



Goddagens!


Det har ekat tomt på inlägg här jag vet, ledsen för det. Har haft fullt upp med annat och har tyvärr inte valt att prioritera denna blogg. Idag tog hela familjen en välbehövlig sovmorgon iallafall.


Killarna snarkade på ända till 10.30 de med, rekord!

Så idag skippade jag (matte) och Mogge våran dagliga morgonpromenad för att vila ut istället. Skönt det med ibland även om vi gillar våra promenader.



Mobilbilder



Ja, och så till den storslagna rubriken.

Igår tappade Mogge en kindtand. Efter han gjorde det så gick jag igenom tänderna på honom och upptäckte att samma kindtand på andra sidan var jättelös.

Dessa 2 tänder satt som BERG när vi var hos veterinären vid 1-års ålder. Och hon sa då att de förmodligen kommer sitta kvar eftersom de inte tappats ännu. Och så nu, nästan 3månader senare är de helt lösa och tappas.


Im in chock!

Ja, där lär det ju inte dyka upp några nya tänder sen, eller vad tror ni? Med tanke på att mjölkisarna satt sålänge.


Vet att kineserna är sena på det här med tänder, men SÅHÄR SENA?


4 kommentarer:

  1. Jag tror faktiskt inte det är så ovanligt att de tappar dem så sent och jag tror tyvärr inte att det kommer komma upp nya. Leica tappade en premolar för ett tag sedan och man ser att det är en tand under men den kommer nog tyvärr inte komma upp ordentligt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, märker det :D Okej, ja men då får det vara så helt enkelt :) Han lider ju inte av det så, men tråkigt är det ju.

      Radera
  2. Hej på Er!! :)
    Mjölktänder som sitter kvar ska dras bort,så vet ni ifa det blir så med Uno..
    Tänderna kan faktiskt komma,bara vänta o se.
    Vilka härliga bilder du tar har lånat en till :) :)
    Kram Barbie Dolls

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heej! :) Mmm, vet det. Men frågade sist om dessa 2 kindtänder när vi var hos Vet med Mogge vid 1års ålder. Då satt de som sagt hårt som sten, hon kände på dem. Hon sa då inget om att de skulle dras, utan att de utan problem kan sitta kvar istället som "permanenta" tänder om han inte lider av det. Ja, det blir spännande och se om de ploppar upp nå fler tänder! Japp, inga problem, låna på du ;) Kramar

      Radera