Weight pull



Vi har fått låna en sele till Weight pull av en bekant.


Vi har testat och kört med Mogge ca 3 ggr nu. Första två gångerna med endast 500g extra vikt. Vi fyllde då en 50cl flaska med vatten och knöt fast bakom selen. Mogge flög fram! Haha, det var ju ingen vikt alls för honom. Men man måste ju börja lite försiktigt.

Han var riktigt grym iallafall och störde sig inte alls på selen.

Vi la upp koner på en gräsmatta där sträckan var ca 4-5m långt. Vid varje tillfälle har vi kört endast 4-5 drag. T.o.m i spöregn tyckte Mogge det var kul! Sista gången vi körde var i förrgår och då hängde vi fast en 1,5L flaska fylld med vatten, den vägde ca 1,5kg.

Då blev det lite mer motstånd för Mogge att dra men inte alls tungt.

Det kändes ganska lagom just då!


Klicka på bilderna för att se dem större!
Duktig kille!


Lillebror Uno fick testa lite han med.

Däremot fick han bara testa selen utan någon vikt.

Och promenera lite med den på. Han fick syn på släpet efter en stund och började snurra och blev lite småtokig. Men han hinner köra WP på riktigt längre fram. Han är ju bara valpen än.


Imorgon blir det drag med Mogge, kör nog på samma vikt som sist.


4 kommentarer:

  1. Ååh vad roligt! Har funderat på om jag ska börja med det med min fjant, tycker du det är bra för att få bort lite energi? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Madeleine! Hemskt lessen för sent svar, har inte varit inloggad här på flera månader :( Det är absolut bra som extra träning för att få bort energi! Går ju knappt och trötta ut med endast promenad t.ex

      Radera
  2. Men gud vilken smart "styrketräning"! Det har aldrig tänkt på! Det ska jag testa! Har själv en kinespuff :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaa! Jag fick idén genom internet. Mogge tycker det är askul och ser så stolt ut efter varje drag, så belönar man extra med massa prat och klapp och ibland godis efteråt :) Ja men testa, han kommer gilla det :) Sorry för sent svar, inte loggat in på läääänge :(

      Radera