Update & kinesträff



Hej hej!


Dagarna rusar förbi.

Uno har växt ikapp Mogge, de är i princip jämnstora. Vägde dem idag igen; Mogge ligger på 5,6kg nu (finast när han väger ca 5,5kg) så är glad att han tappat lite och Uno vägde in på 5,4kg! Manken på Uno har jag ingen aning om, ska ta och mäta den någon dag men säkert i närheten av Mogge på 31-32cm.

Längden är ganska lika den med.

Sjukt egentligen vad jämna de är, men så är de ju bröder också.


***


Häromdagen åkte vi på en halv spontan 'mini' kinesträff i Kolbäck. Det är en tjej jag träffat tidigare på en utställning som har en CC som heter Dexter och är precis som Mogge alldeles härligt prickig. Någon månad över året är Dexter.

Så jag och sambon åkte dit för att leka med Mogge och Uno. Först var vi utomhus i ca 1 timma och bara lät hundarna umgås och ha sig sedan åkte vi hem till Elinore där hon bjöd oss människor på lunch.




Mogge och Dexter busar.
Nu tar jag dig!
Nähedu, det gör du inte!


Som ni ser så är inte Uno med på några bilder.

Det är för att han inte var med och lekte överhuvudtaget.

Han 'tyckte inte om' Dexter för fem öre och bara gjorde utfall mot honom varje gång han ville komma och nosa eller gå förbi. Så han fick snällt sitta stilla i koppel och titta på medan de stora killarna lekte och hade kul!

Jättetråkigt att Uno var så. Vi blev ganska chockade! Han hade liksom ingen anledning att göra utfall mot honom. Efter några timmar hade han lugnat sig och sniffade lite på Dexter och smög runt men han lät ändå inte honom komma nära.

Vet inte varför han betedde sig så? Känns som att han försökte skydda flocken fastän den inte behövde bli skyddad. För ibland boffade han till mot Dexter när han och Mogge lekte lite ljudligare. Men men, det är nu något vi ska träna på, för beteendet är inte okej!


Nästa uppdatering blir lite kort om WP.


2 kommentarer:

  1. http://i.imgur.com/ys5ez.jpg

    Som dina, fast lite större!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jääävlar! Vilken fin häst! Ja, de långhåriga kineserna ser faktiskt ut som små hästar :) Mina har ju inte så långt hår på skallen, men annars så.

      Radera